Mainos

Vaihtotaseen ylijäämä 925 miljoonaa euroa syyskuussa

Vaihtotase oli syyskuussa 925 miljoonaa euroa (5,5 mrd.mk) ylijäämäinen. Elokuussa ylijäämä oli hieman pienempi eli 891 miljoonaa euroa (5,3 mrd.mk).

Vuotta aiemmin syyskuussa ylijäämä oli 1,4 miljardia euroa (8,4 mrd.mk). Vuoden ajalta Suomen vaihtotaseeseen on kertynyt ylijäämää runsaat 9,1 miljardia euroa (54,3 mrd.mk), kun ylijäämä vielä elokuussa oli lähes puoli miljardia euroa suurempi eli 9,6 miljardia euroa (57 mrd.mk).

Maksutaseen mukainen kauppataseen ylijäämä syyskuussa oli 1,1 miljardia euroa (6,6 mrd.mk). Palvelutase sen sijaan jäi syyskuussa 134 miljoonaa euroa (0,8 mrd. mk) alijäämäiseksi. Tuotannontekijäkorvausten taseessa ylijää oli runsaat 50 miljoonaa euroa (0,3 mrd.mk), mutta tulonsiirtojen tase oli 100 miljoona euroa (0,6 mrd.mk) alijäämäinen.

Pääomaliikkeet olivat syyskuussa 0,8 miljardia euroa (4,7 mrd.mk) vientivoittoiset. Suorina sijoituksina pääomaa vietiin nettomääräisesti lähes kaksi miljardia euroa (11,8 mrd.mk). Suorat sijoitukset Suomesta ulkomaille kasvoivat 2,1 miljardia euroa (12,7 mrd.mk). Sijoitukset ulkomailta Suomeen olivat 135 miljoona euroa (0,8 mrd.mk).

Arvopaperisijoituksina tuotiin pääomaa nettomääräisesti 0,8 miljardia euroa (4,8 mrd.mk). Lainoina, kauppaluottoina ja muina sijoituksia pääoman tuonti oli nettomääräisesti 0,3 miljardia euroa (1,8 mrd.mk).

Suomen ulkomainen nettovelka oli syyskuun lopussa 65,9 miljardia euroa (392 mrd.mk) eli hieman suurempi kuin elokuussa. Vuotta aiemmin syyskuussa velkaenemmyys oli lähes 187 miljardia euroa (1111 mrd.mk). Ulkomainen nettovelka, joka lasketaan velkojen ja saamisten erotuksena ilman oman pääoman eriä, oli syyskuun lopussa 14,3 miljardia euroa (85 mrd.mk) eli 336 miljoonaa euroa (2 mrd.mk) suurempi kuin elokuun lopussa.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot