Mainos
Mainos

Vaihtotaseen ylijäämä kasvussa

Suomen vaihtotaseen ylijäämä kasvoi kesäkuussa 0,83 miljardia euroon, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 0,75 miljardia euroa. Viime vuoden heinäkuun ja tämän vuoden kesäkuun välisenä aikana on ylijäämää kertynyt 9,53 miljardia euroa.

Suomen Pankki julkisti kesäkuun talousluvut tänään. Sen mukaan tavaran vientiä ja tuontia mittaavan kauppataseen ylijäämä oli 1,21 miljardia euroa. Palvelutase oli sen sijaan 0,26 miljardia euroa alijäämäinen. Tuotannontekijäkorvauksia maksettiin Suomeen 0,05 miljardia enemmän kuin Suomesta ulkomaille.

Tulonsiirtojen kohdalla tilanne oli kuitenkin päinvastainen, ja taseen alijäämä oli 0,16 miljardia euroa. Pääoman liikkeet olivat 2,74 miljardia euroa vientivoittoiset. Suorat sijoitukset Suomesta ulkomaille lisääntyivät 1,64 miljardia euroa, kun sijoitukset ulkomailta Suomeen kasvoivat 0,39 miljardia euroa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme