Mainos
Mainos

"Vain valtio voi pelastaa"

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan vain valtion väliintulo voi palauttaa luottamuksen rahoitusmarkkinoille. Merkel korostaa Bild am Sonntag -lehden haastattelussa , että väliintulo on koordinoitava kansainvälisesti niin, ettei yksikään maa ryhdy toimiin yksipuolisesti.

Saksan odotetaan paljastavan lähiaikoina mittavan, satojen miljardin eurojen arvoisen apupaketin saksalaispankkien pelastamiseksi.

Merkel kommentoi rahoituskriisiä samaan aikaan, kun euromaat valmistautuivat Pariisissa pidettävään hätäkokoukseen. Maat tavoittelevat vahvaa yhteistä ratkaisua ennen kuin pörssit aukeavat huomenna.

Mitään yksityiskohtia mahdollisesta yhteisestä pelastuspaketista ei ole paljastettu, mutta maiden arvellaan nojautuvan Britanniassa jo käyttöönotettuun toimintamalliin. Siinä valtio takaa pankkien välisen lainauksen ja ostaa pankkien osakkeita.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme