Mainos
Mainos

Vain yksi tarjous uudesta öljyntorjuntamurtajasta

Uutta monitoimimurtajaa on tarkoitus käyttää sekä jäänmurtoon että ympäristönsuojeluun. Murtajasta järjestettiin koko EU:n laajuinen tarjouskilpailu.

Vain yksi yritys, Finstaship, jätti määräaikaan mennessä merenkulkulaitokselle tarjouksen uudesta Suomeen hankittavasta öljyntorjuntamurtajasta. Finstaship ehdotti merenkulkulaitokselle kahta vaihtoehtoa: joko kokonaan uuden murtajan rakentamista tai vanhan monitoimimurtajan Fennican muuttamista öljyntorjuntamurtajaksi, kertoo johtaja Ilmari Aro merenkulkulaitokselta.

Finstashipin tarjous ylittää kuitenkin Aron mukaan reippaasti merenkulkulaitoksen murtajan hinnalle asettaman katon, joka on noin 134 miljoonaa euroa 20 vuoden aikana.

Uutta monitoimimurtajaa on tarkoitus käyttää sekä jäänmurtoon että ympäristönsuojeluun. Aluksen pitää pärjätä vaikeissa sääoloissa ja samaan aikaan kyetä öljy- ja kemikaalionnettomuuksien torjuntaan. Suomen ympäristökeskuksen mukaan kolmessa nykyisessä monitoimimurtajassa ei ole valmiutta öljyn- ja kemikaalintorjuntaan.

Uudesta murtajasta järjestettiin koko EU:n laajuinen tarjouskilpailu. Kiinnostuneita oli 14, suomalaisten lisäksi ainakin Norjasta ja Ruotsista, mutta tarjouksia tuli vain yksi.

-Toista tarjouskilpailua ei järjestetä. Nyt tutkitaan lopullinen hinta ja arvioidaan, kannattaako merenkulkulaitoksen lähteä siihen mukaan, Aro sanoi. Päätös murtajasta on tehtävä lokakuun alkuun mennessä.

Finstaship on entinen merenkulkulaitoksesta irrotettu varustamoliikelaitos, joka liikennöi muun muassa Botnica-, Fennica- ja Nordica-murtajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme