Mainos
Mainos

Vaisala osti amerikkalaisyhtiön

Säähavaintolaitteita valmistava Vaisala on ostanut amerikkalaisen Global Atmospherics -yhtiön koko osakekannan. Tucsonissa Arizonan osavaltiossa toimiva Global Atmospherics on Vaisalan mukaan maailman suurin salamanpaikannusjärjestelmien valmistaja ja alan palvelujen tuottaja. Kauppahinta on 13,2 miljoonaa dollaria eli noin 15,2 miljoonaa euroa.

Sankosha-konsernilta ostetun Global Atmosphericsin liikevaihto oli yhtiön viime tilivuonna 15,3 miljoonaa dollaria ja se työllistää 120 henkeä. Yhtiö omistaa Yhdysvallat kattavan salamanpaikannusverkon ja myy alan palveluita muun muassa Yhdysvaltain ilmatieteen laitokselle.

Global Atmosphericsin osto on jatkoa vuoden 2000 alussa solmitulle kaupalle ranskalaisesta Dimensions-yhtiöstä, joka niin ikään valmistaa salamanpaikannusverkkoja. Vaisalan mukaan ostettujen yhtiöiden yhdistäminen tuo merkittäviä synergiaetuja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme