Mainos
Mainos

Vakuutusvalvonnan uudistus mietityttää

Vakuutusvalvontaviraston ylijohtaja Markku Vesterinen epäilee suunnitteilla olevaa uutta valvontamallia, jossa vakuutusvalvonta siirrettäisiin yhden ja saman katon alle. Vesterisen mukaan malli ei ratkaise finanssitoiminnan valvonnan tehokkuutta ja mallin toteuttamisessa on hänen mielestä omat riskinsä. Vesterinen sanoo Nykypäivän haastattelussa, että valtiovarainministeriön aikomus saada valvonta joko valtiovarainministeriön tai Suomen Pankin yhteyteen on vastoin kansainvälistä kehitystä.

-Euroopassa valvontamalli muistuttaa Suomen kahden erillisen valvojan mallia, myös Yhdysvallat on säilyttänyt valvojien erillisyyden, Vesterinen muistuttaa.

Vesterisen mukaan valvontamallin muuttamisessa piilee niin ikään riski pitkittää yhtiöiden ongelmatilanteita. Hän nostaa esiin vakuutusyhtiö Kansan tapauksen ja huomauttaa, että yrityksillä on hankalan paikan tullen taipumus paikata ongelmia siirtämällä varoja eläkeyhtiöstä yhtiön heikompiin osiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme