Mainos
Mainos

Vakuutusvalvontavirastosta esitys eduskunnalle

Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten valvonnan uudelleen järjestäminen eteni tänään, kun eduskunnalle annettiin esitys uuden vakuutusvalvontaviraston perustamisesta. Uusi virasto aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa. Valvonnan irrottamista sosiaali- ja terveysministeriöstä pidetään yleisesti tärkeänä, koska STM vastaa myös alan lainvalmistelusta.

Uuden viraston tehtävänä on myös valvoa ja tarkastaa muita vakuutusalalla toimivia. Näihin kuuluvat mm. alan meklarit. Sen sijaan omistus- eli holdingyhtiöiden valvontaa koskevasta sääntelystä pyritään tekemään ratkaisut vakuutus- ja rahoitusvalvonnan kehittämistä selvittävässä työryhmässä.

Nykyisen lain mukaan näin rakentuneita yhtiöitä ei voida valvoa. Juuri tästä syystä nykyinen valvoja STM vaati aikanaan vakuutusyhtiö Pohjolaa muuttamaan ensimmäistä ehdotustaan suuressa organisaatioremontissaan. Paha opetus ongelmasta saatiin, kun Eläke-Kansa ajautui vaikeuksiin emo-Kansan imiessä vakuutusyhtiön varoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme