Mainos
Mainos

Vakuutusyhtiöiden If-kiistassa sopu

Vakuutusyhtiöt Pohjola, Skandia ja Storebrand ilmoittivat tänään, että ne ovat päässeet sopuun kiistassaan If-vahinkovakuutusyhtiöstä. -Pohjolan kannalta ratkaisu merkitsee, että If-asia on lopullisesti haudattu historiaan, sanoo Pohjolan päälakimies Olavi Nieminen.

Pohjola

"On erittäin myönteistä, että yhtiömme voivat nyt täysipainoisesti keskittyä kehittämään omaa markkina-asemaansa kollegoina ja kilpailijoina", todetaan osapuolten yhteisessä lausunnossa. Yhtiöt ovat sopineet, että ne eivät julkista sovintoratkaisun yksityiskohtia. Nieminenkään ei kerro, onko ratkaisua etsittäessä liikuteltu rahaa. Hänen mielestään asiasta ei kannata edes keskustella, koska raha-asiat eivät ole osapuolilla olleet päällimmäisinä mielessä.

Sovinto on Niemisen mukaan pikemminkin kaikille rahanarvoinen etu.
-Osapuolilla ei ollut mielessään enää muuta kuin päästä nopeasti normaaliin liiketoimintaan. Asioiden vatvominen alkoi häiritä kaikkien elämää, hän sanoo.

Kiista sai alkunsa, kun Pohjola päätti vetäytyä yhteispohjoismaisen If-yhtiön muodostamisesta. Ifin omistajat ruotsalainen Skandia ja norjalainen Storebrand uhkasivat Pohjolaa oikeustoimilla ja miljardien markkojen vahingonkorvausvaatimuksilla. Pohjola katsoi Skandian toimineen vastoin sovittuja pelisääntöjä, kun se myi osuutensa Pohjolasta sen pahimmalle kilpailijalle Sammolle.

Merkkejä sopuratkaisusta oli ilmassa jo kesäkuun alussa, kun Pohjolan toimitusjohtaja Matti Kavetvuo kertoi ylimääräisessä yhtiökokouksessa, että keskusteluyhteyksiä on myös muulla kuin juristitasolla. Myös Skandian ja Storebrandin päässä arveltiin jo tuolloin olevan paineita sovinnon aikaansaamiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme