Mainos
Mainos

Valio nostaa maidon hintaa 30 prosentilla

Valio aikoo nostaa perusmaitojen hintaa noin 30 prosentilla ensi kuun alussa.

Yhtiön mukaan päätöksen taustalla on Kilpailuviraston syytös, jonka mukaan Valion maidon tukkuhinnoittelu on tappiollista. Kilpailuvirasto ilmoitti joulukuussa, että Valio olisi pyrkinyt sulkemaan kilpailua pois perusmaitomarkkinoilta Suomessa pudottamalla tukkuhinnat huomattavasti alle kustannusten.

Kilpailuvirasto vaatikin viime kuussa Valiota korjaamaan tilanne.

– Jokainen myymämme perusmaitolitra on ollut kannattavaa liiketoimintaa. Meillä on Aalto-yliopiston sekä Turun, Tampereen ja Vaasan yliopistojen viiden laskentatoimen professorin lausunto tukemassa kantaamme, sanoo Valion toimitusjohtaja Pekka Laaksonen yhtiön tiedotteessa.

Valion mukaan se on sitoutunut vastaanottamaan ja jalostamaan kaiken omistajiensa tuottaman maidon ja maksamaan kaiken toimintansa tuoton tilityshinnassa.

– Tuotto jaetaan Valioryhmän osuuskuntien kautta suomalaisille maidontuottajille. Tuottajahintaan siirtyvä voitto-osuus syntyy Valion kehittämistä lisäarvotuotteista, ei perusmaidoista. Kilpailuviraston ehdottama vaihtoehto perusmaitojen hinnankorotukselle eli kustannusten alentaminen tuottajien saamaa hintaa laskemalla ei siten ole mahdollinen, täsmentää Laaksonen.

Kilpailuviraston ja Valion riita ratkaistaan markkinaoikeudessa. Valio aikoo käynnistää valitusprosessin ja hakee markkinaoikeudelta täytäntöönpanokieltoa hinnankorotuksille.

Markkinaoikeusprosessi vie vuosia ja täytäntöönpanokiellon käsittely kestänee kuukausia.

(MTV3)

Katso Mari Karppisen juttu (Kymmenen uutiset 9.1.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme