Mainos
Mainos

Valion ja Arlan yhteistyökuvio selviämässä

Suomen ja Ruotsin suurimpien meijeriyhtiöiden Valion ja Arlan yhteistyön lisäämisessä yhdeksi keskeiseksi malliksi on noussut juustojen, rasvojen ja jauheiden siirtäminen omaan yhtiöön. Kun hanke viime syksynä tuli julkisuuteen, esillä oli Valion ja Arlan yhdistäminen. Juustot, rasvat ja jauheet ovat suunnilleen puolet Valion noin 8 miljardin liikevaihdosta.

Yhteistyöllä pyritään lisäämään yhtiöiden kilpailukykyä. Keski-Euroopassa maidontuottajat ovat jo aloittaneet järjestäytymisen jättiyksiköiksi. Yhteistyön avulla Valion ja Arlan on arvioitu parantavan iskukykyään myös Venäjän markkinoilla. Sekä Valion ja Arlan omistavat maiden maidontuottajat. Valion hallintoneuvosto sai viime lauantaina purtavaksi konsulttiyhtiön laatiman alustavan selvityksen Valion ja Arlan toimintojen yhdistämisestä, mutta vielä se ei tehnyt minkäänlaisia ratkaisuja jatkosta. Jo aiemmin molempien yhtiöiden hallitukset ovat ilmaisseet myönteisen kantansa hankkeen eteenpäin vientiin alustavan selvityksen pohjalta.

Valion hallintoneuvoston puheenjohtaja Seppo Hakola korosti tänään, että hallintoneuvosto päättää heinäkuun puolivälissä, onko hanketta syytä viedä eteenpäin. Hänen mukaansa hallintoneuvostolle haluttiin antaa riittävästi aikaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.
-Kyseessä on yleisluontoinen konsulttien selvitys yhteistyön lisäämisen vaihtoehdoista. Vasta heinäkuun puolivälissä ratkeaa, lähdetäänkö hanketta viemään eteenpäin vai ei. Sen jälkeen on luvassa tarkempia selvityksiä ja vasta silloin molempien yhtiöiden hallinto voi asettua nokikkain punnitakseen asiaa kunnolla, hän selvitti.

Hakola ei suostunut kommentoimaan mahdollisten yhteistyömallien etuja tarkemmin. Hän korosti, että hanke on vasta alkumetreillä, vaikka tiedotusvälineissä on toista annettu ymmärtää. Hänen näkemyksensä mukaan todellisia ratkaisuja on odotettavissa vasta syksyllä, jos yhteistyöstä katsotaan alustavan selvityksen perusteella olevan saatavissa hyötyjä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme