Mainos
Mainos

Valmet-Rauman alkuvuoden tulos painui miinukselle

Myös Valmet-Rauman liikevaihto kutistui liki viidenneksellä 731 miljoonaan euroon. Sitä pienensi lähinnä paperi- ja kartonkikoneiden, kuitutekniikan laitteiden ja metsäkoneiden toimitusmäärien pieneneminen, joka oli syynä myös tuloksen putoamiseen.

Vaikka ensimmäisiä merkkejä kysynnän elpymisestä on näkyvissä, markkinatilanteen ei odoteta merkittävästi muuttuvan lähitulevaisuudessa. Koko vuoden tuloksesta Valmet-Rauma odottaa tyydyttävää, joskin viime vuotta selvästi heikompaa.

Uusia tilauksia konserni sai alkuvuonna hieman enemmän kuin vuotta aiemmin eli 814 miljoonan euron arvosta. Tilauskanta nousi maaliskuun lopussa liki 1,5 miljardiin euroon, kun se vuodenvaihteessa oli runsaat 1,3 miljardia euroa.

Valmet-Rauma julkisti pro forma -osavuosikatsauksensa torstaina. Yhtiöiden liitto tulee virallisesti voimaan heinäkuun alussa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme