Mainos
Mainos

Valtio: Destian kauppahinta ei ole liian alhainen

Valtion omistajaohjausosaston osastopäällikkö Eero Heliövaara kiistää, että Ahlström Capital ostaa Destian liian halvalla.

Destian hinnan on aiemmin arvioitu nousevan korkeammalle kuin kaupasta saatavat 150 miljoonaa euroa.

Heliövaaran mukaan sijoittajien kanssa on keskusteltu jo viime vuodesta lähtien, minkä seurauksena valtiolle muodostui tarkka käsitys siitä, kuinka paljon ostajaehdokkaat ovat valmiita maksamaan Destiasta.

Valtio on myymässä omistuksiaan 1,9 miljardin euron arvosta. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto (vihr.) perustelee blogissaan infrayhtiö Destian myyntiä sillä, että valtio saa kaupasta rahaa tukeakseen uusia investointeja ja jarruttaakseen velkaantumista.

Valtio on pistänyt myös alkoholiyhtiö Altian myyntiin. Heliövaara arvioi tiedotustilaisuudessa, että tavoitteen saavuttaminen vaatii myös valtion pörssiomistusten myyntiä.

Sijoitusyhtiö Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Panu Routila kertoo, ettei yhtiöllä ole tarvetta pilkkoa Destiaa. Hänen mukaansa Ahlström lähtee kehittämään yhtiötä.

Routila sanoo, että Destialla on hyvät kasvumahdollisuudet. Hän arvioi, että valtio on tehnyt hyvää työtä Destiassa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme