Mainos
Mainos

Valtio esittää Johanssonia Outokummun hallitukseen

Kauppa- ja teollisuusministeriön taannoisen linjauksen mukaisesti valtio esittää, että metalliyhtiö Outokummun toimitusjohtajaa Jyrki Juuselaa ei enää valittaisi yhtiön hallituksen jäseneksi.

Hänen paikalleen valtio esittää laivanmoottoreita valmistavan Wärtsilän toimitusjohtajaa Ole Johanssonia.
Valtio julkisti esityksensä tänään.

Muille seitsemälle paikalle valtio esittää nykyisiä jäseniä. Suomen valtio omistaa 39,9 prosenttia Outokummusta. KTM:n suunnitelmissa on siirtää valtion omistamien yhtiöiden toimitusjohtajat pois hallituksesta omalla hallinnonalallaan tämän ja ensi vuoden aikana. Ministeriö katsoo sen vahvistavan hallitusten itsenäisyyttä.

Vaikka toimitusjohtaja ei ole hallituksen jäsen, hän osallistuu kokoukseen asioiden esittelijänä. KTM:n ohella valtio yritysomaisuutta hallinnoidaan muiden muassa valtiovarainministeriössä ja liikenneministeriössä.

Pörssiyhtiöiden hallituspaikoista äänestetään harvoin, mutta jotkut yritykset ovat ehtineet jo ihmetellä KTM:n linjauksia. Esimerkiksi metsäyhtiö Stora Ensossa valtiolla on vain runsaat 20 prosenttia äänivallasta. Outokummun yhtiökokous on 8. huhtikuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme