Mainos
Mainos

Valtio myy tieyhtiön osakkeita Ranskassa

Ranskan hallitus vahvisti tänään myyvänsä puolet erittäin kannattavasta tieyhtiöstään Autoroutes du Sud de la France ASF:stä. Valtio myy 49 osakkeistaan prosenttia ja sen arvioidaan nettoavan kaupasta 1,5-2 miljardia euroa. Myynnistä liikkui tietoja jo aamun talouslehdissä, ja Ranskan valtiovarainministeriö vahvisti osakemyynnin toteutuvan huhtikuussa, juuri ennen presidentinvaaleja.

Lehtitietojen mukaan hallitus suunnitteli alunperin myyvänsä osuuden omistajaryhmälle, jonka keskeiset tahot olisivat olleet rakennusalan jätit Vinci ja Bouygues. Suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin ja sen sijaan osakkeita tarjotaan yksityisille ihmisille ja suursijoittajille. Viisi prosenttia osakkeista myydään yhtiön työntekijöille.

ASF:n osakkeiden myynnillä valtio voi pienentää velkataakkaansa. Rahaa tarvitaan myös eläkekassaan, koska Ranska ei onnistunut kuittaamaan kolmannen sukupolven eli UMTS-matkapuhelinluvista jättimäisiä korvauksia kuten Saksa ja eräät muut maat.

ASF on Ranskan kannattavin moottoriteitä ylläpitävä ryhmä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme