Mainos
Mainos

Valtio pistää kiinteistöjä myyntiin

Valtion uudelle kiinteistösijoitusyhtiölle Kapiteelille siirretään vajaan 9 miljardin markan kiinteistöomaisuus. Vuoden vaihteessa perustetun yhtiön tavoitteena on myydä omaisuutta noin 4 miljardin markan arvosta.

Myyntikiinteistöjen realisoimiselle ei Kapiteelin toimitusjohtajan Kari Inkisen mukaan ole aikataulua, vaan se tapahtuu markkinatilanteen mukaan. Sijoituskiinteistöjen osuus Kapiteelin omaisuudesta on noin 3 miljardia ja kehitettävien kiinteistöjen noin 2 miljardia markkaa.

Kapiteelin organisaatiota rakennetaan parhaillaan ja täysipainoiseen toimintaan yhtiön tarkoituksena on päästä kesäkuussa Arsenalin jakamisen jälkeen. Arsenalin siirrettävät kiinteistöt siirtyvät Kapiteelille heinäkuun alussa.

Pääosa Kapiteelin kiinteistöistä eli noin 5,2 miljardia markkaa siirretään yhtiölle Arsenalista. Valtion kiinteistölaitokselta yhtiö saa kiinteistöjä 1,3 miljardin arvosta. Arctia-Investiltä siirretään 2,2 miljardin ja postilta 600 miljoonan markan kiinteistöt. Kapiteelille siirretään lisäksi puolustuslaitokselta noin 100 miljoonan markan asuntokanta. Niitä hoitamaan perustetaan Kruunu-Asunnot -niminen tytäryhtiö. Yhtiö on varautuu myös vastaanottamaan muita kiinteistöjä valtiolta, totesi Inkinen.

Pääosa Kapiteelin henkilökunnasta tulee Arsenalista. Toimitusjohtaja Kari Inkinen kertoo, että yhtiöt on määrä yhdistää vuoden loppuun mennessä, jotta Kapiteeli pääsee aloittamaan kiinteistömassan tehokkaan hoidon ja järjestämisen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme