Mainos
Mainos

Valtio tukee ulkoistamaan lähtenyttä Finnairia

Finnairilla on valtion täysi tuki päätökselle ulkoistaa matkustamohenkilökuntaa, sanoo omistajaohjausosaston osastopäällikkö Eero Heliövaara.  

Heliövaaran mukaan päätös on tehty yhtiössä vastentahtoisesti, mutta sille ei ole ollut vaihtoehtoja.

Heliövaara sanoo, että Finnair tarvitsee kipeästi valtavia säästöjä, eikä henkilökunnan kanssa ole päästy sopimaan tarpeeksi suurista leikkauksista.  

–Täytyy muistaa, että Finnair on pörssiyhtiö. Sillä on tuhansia, tuhansia osakkeenomistajia, ja tavoitellaan pitkäjänteistä arvonluontia.  

Finnair aikoo ostaa Hongkongin ja Singaporen reittien matkustamopalvelut norjalaiselta OSM Aviationilta ja lomauttaa suomalaisia työntekijöitä. Ulkoistukset tarkoittavat yhteensä sadan henkilötyövuoden vähentämistä.  

Alihankkijan kautta työntekijöille täytyy Finnairin mukaan maksaa palkkaa sen mukaan, mikä on työntekijöiden asemamaa - tässä tapauksessa siis Hongkongin ja Singaporen palkkaa.

Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY on jyrkästi eri mieltä, sen mukaan myös alihankkijan kautta hankituille työntekijöille pitää maksaa suomalaista palkkaa.  

Yhtiö on kertonut aikovansa ulkoistaa parin vuoden sisällä jopa parinkymmenen reitin matkustamohenkilökunnan.  

Palkansaajajärjestö SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola sanoi eilen, että valtion omistajaohjaus on epäonnistunut täysin Finnairin kohdalla.  

– Finnair polkee työntekijöiden oikeuksia minkä ehtii, ja valtio-omistaja siunaa toiminnan hiljaa vierestä, hän sanoi tiedotteessaan.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot