Mainos
Mainos

Valtion alkoholiyhtiö Altia listataan pörssiin

Valtionyhtiö Altian osakkeita aiotaan myydä ja listata Helsingin pörssiin, kertovat valtioneuvoston kanslia sekä Altia tiedotteissaan. Altia valmistaa, maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee alkoholia. Yhtiön tuotemerkkejä ovat muun muassa Koskenkorva, Larsen, Renault ja Xanté.

Altian mukaan listautumisen tavoitteena on parantaa yhtiön toimintaedellytyksiä, lisätä liiketoiminnan läpinäkyvyyttä ja tunnettuutta sekä tarjota yleisölle mahdollisuus sijoittaa yhtiöön.

– Toteutuessaan suunniteltu listautuminen mahdollistaisi Altialle strategista liikkumavaraa. Se tarkoittaisi lisäksi entistä laajempaa avoimuutta ja mahdollisuutta kehittää vastuullista juomakulttuuria, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Pekka Tennilä tiedotteessa.

Tähän mennessä Altia on ollut kokonaan valtion omistuksessa. Valtioneuvoston kanslian mukaan listautumisen jälkeen valtio omistaa yhtiön osakkeista vähintään kolmanneksen.

Mahdollisuuksia Altian listaamiseksi Helsingin pörssiin ryhdyttiin selvittämään viime vuoden lopulla. Selvityksestä vastasi valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot