Mainos
Mainos

Valtion budjetti ei lupaa veronalennuksia

Vuoden 2000 valtion budjetista on tulossa runsaat 5 miljardia ylijäämäinen, ilmoitti valtiovarainministeri Sauli Niinistö tänään, ministeriön sisäisten budjettineuvottelujen päätteeksi.

Budjetin loppusummaksi tulee 192 miljardia markkaa. Sen perustana on olettamus, että talouskasvu ensi vuonna on 3,9 prosenttia. Työttömyyden odotetaan laskevan 9,3 prosenttiin.

Niinistö luonnehti talousnäkymiä hyviksi. -Ylikuumentumista ei ole havaittu muuten kuin sään osalta, mutta vahvana jatkunut kasvu luo tiettyä riskipohjaa, Niinistö totesi. Hän piti välttämättömänä, että ylikuumentumisen riskiä torjutaan jo ennalta pitämällä yllä tiukkaa budjettilinjaa.

Niinistön mukaan valtion velkojen lyhentämiseen on määrä käyttää ensi vuonna 6 miljardia markkaa. Menojen loppusumma kasvaa hieman tähän vuoteen verrattuna, jolloin summa on 191 miljardia. Budjettikäsittely jatkuu ensi viikolla, jolloin alkavat neuvottelut ministeriöiden kanssa.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme