Mainos
Mainos

Valtion rahoituslaitoksia esitetään yhdistettäviksi

Valtion viennin sekä pienten ja keskisuurten yritysten rahoittamisesta vastaavat erityisrahoituslaitokset ehdotetaan koottavaksi yhteen yhtiöön. Tämä on keskeinen ehdotus tänään kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäelle jätetyssä erityisrahoitusta selvittäneen työryhmän mietinnössä. Työryhmän esittää samalla valtion kasvurahoitustoiminnan erottamista nykyistä selvemmin muusta erityisrahoituksesta ja sen siirtämistä Sitran hallinnoitavaksi.

Valtion erityisrahoitusyhtiöön siirrettäisiin työryhmän ehdotuksen mukaan nykyisin erillään olevat rahoituspalvelut. Sen alueellisen jakeluverkon muodostaisivat Keran 15 aluekonttoria.

Erikoisrahoitusyhtiöön on tarkoitus koota Keran, Valtiontakuukeskuksen ja Finnfundin nykyiset toiminnot ja tytäryhtiönä korontasausyhtiö Fide Oy, joka vastaa viennin korkotukilainoista.

Markkinaehtoisesti toimiva Vientiluotto ei kuulu ehdotuksen piiriin. Vientiluoton asemaa pohditaan Kalliomäen mukaan parhaillaan erikseen kauppa- ja teollisuusministeriössä. Hän sanoi toivovansa, että valtio-omistajan Vientiluottoa koskevista tulevaisuuden suunnitelmista voisi "muutaman kuukauden kuluessa sanoa jotain".
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme