Mainos
Mainos

Valtion sijoituksia hoitavan Solidiumin toimitusjohtajaksi Nordean Mäkinen

Solidium on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Antti Mäkisen. Solidium hoitaa valtion sijoitussalkkua. Mäkinen, 55, toimii tällä hetkellä johtajana Nordean Corporate and Investment Banking -yksikössä Suomessa. Hän on aikaisemmin toiminut eQ:n toimitusjohtajana sekä johtajana SEB Enskilda Securitiesissa.

Mäkinen ei vielä kerro, millä tavoin Solidiumia lähdetään viemään eteenpäin.

– Olemme ajatelleet, että Solidiumin tarkemmat suunnitelmat ovat ajankohtaisia, kun olen ollut siellä jonkin aikaa, Mäkinen sanoo STT:lle.

Hän kertoo ottavansa tehtävän vastaan suurella mielenkiinnolla ja nöyrin mielin.

– On tämä hurjan jännittävä paikka. Solidium on todella merkittävä omistaja ja sijoittaja suomalaisessa talouselämässä. Tehtävässä on näköalaa ja vastuuta, sillä Solidiumin salkussa on iso omaisuusmassa, hän sanoo.

Uuden toimitusjohtajan palkkaus muodostuu kiinteästä 37 000 euron kuukausipalkasta ja suoriteperusteisesta vuosittain määräytyvästä tulospalkkiosta, joka on enintään 30 prosenttia kiinteästä palkasta. Toimitusjohtajan eläke-edut ja eläkeikä määräytyvät työntekijän eläkelain mukaan.

Mäkinen aloittaa toimitusjohtajana mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 1. elokuuta. Solidiumin toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti sijoitusjohtaja Petter Söderström helmikuusta alkaen, kunnes Mäkinen aloittaa tehtävässään. Solidiumin toimitusjohtajana vuodesta 2009 lähtien ollut Kari Järvinen jatkaa yhtiön neuvonantajana heinäkuun loppuun asti.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot