Mainos
Mainos

Valtion sijoitusyhtiölle uusi toimintaohje: Osakekaupan varoilla ei tasapainoteta valtion taloutta

Valtion sijoitusyhtiö Solidium on saanut uuden toimintaohjeen. Siinä linjataan muun muassa, että yhtiön saamat osakemyynneistä syntyvät varat käytetään pääsääntöisesti uusiin kohteisiin tai nykyisten omistusten vahvistamiseen. Niitä ei siis jatkossa käytetä valtion talouden tasapainottamiseen.

Yhtiön saamat osinkotuotot taas tulee tilittää mahdollisimman täysimääräisenä valtiolle.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi Solidiumin uuden toimiohjeen tänään. Ohjeen lähtökohtana on, että Solidium on suomalainen ankkuriomistaja, jolla on kansalliset intressit toiminnassaan. Sillä on sekä oikeus että velvollisuus kehittää omistuksiaan, ja sijoituspäätösten ja luopumisten pitää olla taloudellisesti perusteltavissa.

Jos valtiolla on perusteltu syy osoittaa Solidiumille sijoituskohteita tai tehtäviä, joihin yhtiön hallitus ei näe perusteita, omistajaohjausministeri voi kuitenkin kutsua koolle yhtiökokouksen tekemään päätöksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan linjausten pohjalta.



Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme