Mainos
Mainos

Valtion sijoitusyhtiölle uusi toimintaohje: Osakekaupan varoilla ei tasapainoteta valtion taloutta

Valtion sijoitusyhtiö Solidium on saanut uuden toimintaohjeen. Siinä linjataan muun muassa, että yhtiön saamat osakemyynneistä syntyvät varat käytetään pääsääntöisesti uusiin kohteisiin tai nykyisten omistusten vahvistamiseen. Niitä ei siis jatkossa käytetä valtion talouden tasapainottamiseen.

Yhtiön saamat osinkotuotot taas tulee tilittää mahdollisimman täysimääräisenä valtiolle.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi Solidiumin uuden toimiohjeen tänään. Ohjeen lähtökohtana on, että Solidium on suomalainen ankkuriomistaja, jolla on kansalliset intressit toiminnassaan. Sillä on sekä oikeus että velvollisuus kehittää omistuksiaan, ja sijoituspäätösten ja luopumisten pitää olla taloudellisesti perusteltavissa.

Jos valtiolla on perusteltu syy osoittaa Solidiumille sijoituskohteita tai tehtäviä, joihin yhtiön hallitus ei näe perusteita, omistajaohjausministeri voi kuitenkin kutsua koolle yhtiökokouksen tekemään päätöksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan linjausten pohjalta.Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot