Mainos
Mainos

VTV: Työllisyystavoite karkaa käsistä – lisätoimia tarvitaan

Hallituksen tavoite nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin vuoteen 2019 mennessä ei näytä toteutuvan, joten valtiontalouden tasapainottaminen vaatii lisätoimia, toteaa Valtiontalouden tarkastusvirasto.  

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on julkaissut raportin, jossa arvioidaan hallituksen finanssipolitiikkaa sääntöjen ja hallituksen tavoitteiden valossa.

Hallituksen keskipitkän aikavälin tavoite on julkisen talouden vähintään -0,5 prosentin suuruinen rakenteellinen rahoitusasema. Tavoite perustuu 72 prosentin työllisyysasteeseen ja sen aikaansaamaan talouskasvuun. Raportin mukaan kevään 2017 puoliväliriihessä päätettyjen toimien perusteella työllisyystavoitetta ei kuitenkaan saavuteta vuoteen 2019 mennessä.

Näin ollen hallituksen keskipitkän aikavälin tavoite ei toteudu eli raportin mukaan valtiontalouden tasapainottaminen vaatii vielä listätoimia.

Viraston mukaan hallituksen toimet työllisyysasteen nostamiseksi eivät kuitenkaan ole olleet turhia, vaan ne ovat myös tukeneet talouden vakauttamista.

Valtiontalouden tarkastusviraston tehtävänä on riippumattomana tahona valvoa finanssipoliittisen lain noudattamista ja arvioida talousennusteiden luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä.

Valvontatehtävään kuuluvat arviot julkisen talouden kokonaisuuden ohjauksesta, valtiontalouden kehysten noudattamisesta ja EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen noudattamisesta.

Myös talousnobelistin mukaan Suomella on edelleen ongelmia:Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot