Mainos
Mainos

Valtionyhtiöiden ja liikelaitosten vaalirahoitus syyniin

Valtion määräysvallassa olevien yhteisöjen ja liikelaitosten antama vaalirahoitus ja puoluetuki sekä sitä koskevan omistajaohjaus joutuu nyt puolestaan tarkastuksen alle.

Valtiontalouden tarkastusvirasto aloittaa laillisuus- ja tuloksellisuustarkastuksen, jossa selvitetään yhtiöiden ja liikelaitosten puolueille, puolueiden taustayhteisöille, ehdokkaille tai ehdokkaiden tukiyhdistyksille antaman vastikkeellisen ja vastikkeettoman taloudellisen tuen suuruutta ja yleisyyttä. Tarkastuksessa selvitetään valtion omistajaohjauksen sisältöä ja kehittämistarpeita.

Puoluerekisteriin merkityt puolueet joutuvat vastaamaan kyselyyn niiden piirijärjestöistä, puolueen rekisteröidyistä yhdistyksistä ja säätiöistä sekä puolueiden määräysvallassa olevista yhteisöistä ja säätiöistä sekä muista sidosyhteisöistä.

Omistajaohjauksen tarkastuksessa selvitetään valtion omistajapolitiikkaa ja omistajaohjausta. Myös yhtiöiden ja liikelaitosten toimintaa suhteessa lainsäädäntöön, ohjeistukseen ja corporate governance -suosituksiin. Tarkastuksen kohteena ovat vuodet 2006-2009

Tulokset julkaistaan joulu-tammikuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot