Mainos
Mainos

Valtionyhtiöiden myynnille omat pelisäännöt

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta katsoo, että valtiolla tulee yleensä olla suora edustus omistamiensa yhtiöiden hallituksessa. Yhtiön hallituksen tähdennetään olevan keskeinen elin, jolla omistaja voi ohjata yhtiön toimintaa. Avainministereiden tänään tekemä linjaus kuuluu osana valtion omistajapolitiikkaa koskevan periaatepäätöksen uudistamiseen.

Valtionyhtiöiden myynnille säännöt


Periaatepäätös menee koko hallituksen hyväksyttäväksi ensi viikolla. Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan ehdotuksessa ei ole suuria muutoksia vuonna 1994 tehtyihin linjauksiin.

Tämänaamuisessa kokouksessa avainministerit päättivät valtion omistamien yhtiöiden omistusjärjestelyissä noudatettavista menettelytavoista ja pelisäännöistä. Valmistelussa korostetaan mm. yhteistyön merkitystä. Osakkeiden hinnan määrityksessä on ensisijaisesti sovellettava tarjousmenettelyä, jotta aito markkinahinta saavutetaan. Valtion omaisuuden myynnistä nousi kova meteli, kun televiestintäyritys Soneran osakkeita pistettiin ensi kertaa myyntiin noin vuosi sitten. Pörssissä hinta nousi heti merkintähintaa tuntuvasti kalliimmaksi.

Aamun kokouksessa ei käsitelty Leonia-pankin tulevaisuutta. Myöskään Soneran osakkeiden lisämyynti ei ollut esillä. Liikenneministeriö sai elokuun lopussa valtuudet valmistella Soneran osakkeiden mahdollista lisämyyntiä, mutta siitä ei vielä ole päätetty.
(STT)
Pekka Nykänen kertoo tarkemmin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme