Mainos
Mainos

Valtiosta Talvivaaran suurin omistaja

Valtio on noussut Talvivaaran suurimmaksi omistajaksi. Valtion sijoitusyhtiö Solidium omistaa kaivosyhtiöstä osakeannin jälkeen 16,7 prosenttia. Ennen antia osuus oli noin 9 prosenttia.

Solidium merkitsi osakkeita 47 miljoonan euron arvosta.

Talvivaara sai kerättyä osakeannilla 261 miljoonan euron lisärahoituksen, kuten oli suunnitellut. Anti ylimerkittiin, joten yhtiön ei tarvinnut turvautua markkinatakaajiin.

Osakeanti järjestettiin, jotta kaivosyhtiö saataisiin nostettua jaloilleen vesikriisin jälkeen.

– Olemme tyytyväisiä, että Talvivaaran osakeanti saatiin toteutettua onnistuneesti. Sen avulla yhtiö pystyy toteuttamaan kipeästi tarvitsemansa ympäristöinvestoinnit ja kaivostoiminnan ylösajon, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen tiedotteessa.

Eläkeyhtiö Ilmarinen perui osallistumisensa antiin viime viikolla, kun Talvivaaran kaivoksella oli paljastunut uusi vesivuoto. Päätökseen vaikutti ympäristöongelmien lisäksi yhtiön ennakoitua heikompi taloudellinen menestys.

Ilmarisen vetäytyminen nosti valtion omistusosuutta entisestään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme