Mainos
Mainos

Valtiota uhkaa satojen miljoonien lasku Fingridistä

Valtiota uhkaa satojen miljoonien lasku, jos EU:ssa toteutuu suunnitelma kieltää energiayhtiöitä omistamasta kantaverkkoyhtiöitä. Arvion esittää kauppa- ja teollisuusministeriön ylijohtaja Taisto Turunen Taloussanomissa.

Energiantuottajat Fortum ja Pohjolan Voima omistavat nyt kumpikin 25 prosenttia kantaverkkoyhtiö Fingridistä.

-Tämä tarkoittaa sitä, että ne kaupalliset yhtiöt, jotka tällä hetkellä omistavat kantaverkkoyhtiöstä noin puolet eivät saisi olla omistajina tässä kantaverkkoyhtiössä koska ne ovat itse joko sähkön teollisia käyttäjiä tai sähkön tuottajia, toteaa kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen.

-Tarkoituksenani on yrittää saada ymmärtämystä tälle suomalaiselle hyvälle järjestelmälle, mikä meillä on. Toivon että luonnos ei toteusi vaan että voisimme jatkaa ennallaan, kommentoi Pekkarinen.

Taloussanomien mukaan Suomen lisäksi Saksa ja Ranska karsastavat komission suunnitelmia. Komissio käsittelee sähkömarkkinadirektiivin luonnosta huomenna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme