Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö: Ei toimilupaa venäläispankille

Valtiovarainministeriö ei halua myöntää toimilupaa venäläiselle pankille. VVM:n mielestä pankkivalvonta Venäjällä ei vastaa kansainvälisiä vaatimuksia.

Valtiovarainministeriö ei ole halukas päästämään venäläispankkia Suomen markkinoille. Ylen radiouutisten mukaan samaa mieltä ministeriön kanssa ovat myös Rahoitustarkastus, Talletussuojarahasto ja Suomen Pankki.
International Bank of St. Petersburg haki vuosi sitten ensimmäisenä venäläispankkina toimilupaa EU:n alueelta Suomesta. Suomessa kuitenkin epäröidään luvan myöntämistä, sillä valtiovarainministeriön mielestä pankkia ei valvota sen kotimaassa riittävästi eikä sen toiminta täytä kansainvälisiä kriteereitä. Venäläispankkeihin liitetään edelleen myös arveluja rahanpesusta.

International Bank of St. Petersburgista korostetaan, että Venäjän keskuspankki on tutkinut sen läpikotaisin ja myöntänyt pankille luvan ulkomaan toimintaan. Valtiovarainministeriössä harkitaan vielä pyydetäänkö pankilta lisäselvityksiä vai hylätäänkö hakemus suoraan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme