Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö ennustaa: Suomen talous kasvaa tänä vuonna ja työllisyysaste nousee 70 prosenttiin

Valtiovarainministeriö ennustaa, että Suomen talous kasvaa tänä vuonna 1,2 prosenttia. Vuonna 2018 ja 2019 kasvun odotetaan hidastuvan prosentin tuntumaan.

Ministeriön mukaan talouskasvua vauhdittaa yritysten ja kuluttajien kohentunut luottamus. Kasvusta ennakoidaan laaja-alaista. Ministeriö arvioi, että yksityiset investoinnit ja kulutus kasvavat. Lisäksi vienti on piristymässä.

– On syytä tottua tilanteeseen, että noususuhdanteessa talouskasvu on prosentin, 1,5 prosentin tai ehkä vajaan kahden tuntumassa, sanoo ylijohtaja Mikko Spolander valtiovarainministeriöstä.

Viime joulukuussa ministeriö ennakoi tälle vuodelle 0,9 prosentin kasvua.

Ministeriön mukaan talouskasvua vauhdittaa yritysten ja kuluttajien kohentunut luottamus. Ministeriö ennustaa viennin kasvavan tänä vuonna lähes kolme prosenttia ja kahtena seuraavana vuonna yli kolme prosenttia.

Valtiovarainministeriö haarukoi valtion budjetin olevan selkeästi alijäämäinen vielä vuonna 2021.

Hallituksen keskeinen tavoite nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin on myös jäämässä kauas. Valtiovarainministeriö arvioi, että työllisyysaste nousee 70 prosenttiin vuonna 2019, kun hallituskausi päättyy.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot