Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö muutti listalleottoesitteen sisältöä

Valtiovarainministeriö on uusinut arvopapereita koskevan listalleottoesitteen sisällön vastaamaan EU:n direktiiviä. Valtiovarainministeriön päätös tulee voimaan huhtikuun alusta ja sitä on noudatettava viimeistään kuluvan vuoden heinäkuun alusta lähtien julkistettavissa esitteissä. Tähän asti esitteiden sisältö on säädetty Rahoitustarkastuksen soveltamisohjeissa.

Ministeriön päätöksessä määritellään esitteen vähimmäissisältö sekä siinä annettavien tietojen esittämistapa. Päätöksessä säädetään myös niistä perusteista, joilla Rahoitustarkastus voi myöntää poikkeuksen esitteen sisällöstä tai julkistamisesta. Uudet määräykset esitteiden sisällöstä ovat aiempaa yksityiskohtaisemmat. Käytännössä ne eivät kuitenkaan tule kovin paljon muuttamaan esitteiden sisältöä, koska etenkin kansainvälisillä markkinoilla esiintyneet yhtiöt ovat jo soveltaneet esitteissään EU:n ohjeita.

Listalleottoesite on julkistettava, kun arvopapereille haetaan listausta pörssilistalle tai jo listalla olevia arvopapereita tarjotaan yleisölle. Tällaisia arvopapereita ovat osakkeet, joukkovelkakirjat, vaihtovelkakirjat, optio-oikeudet ja osakkeisiin oikeuttavat talletustodistukset.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme