Mainos
Mainos

Valtuusto hyväksyi Helsingin Bussiliikenteen myynnin

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Helsingin Bussiliikenteen myynnin Koiviston Auto -konserniin kuuluvalle Viikin Linja -yritykselle.

Myynti hyväksyttiin äänin 75–5.

Helsingin Bussiliikenne on kaupungin kokonaan omistama linja-autoyhtiö, jonka markkinaosuus pääkaupunkiseudun linjaliikenteessä on reilu viidennes. Yhtiön palveluksessa on yli 900 ihmistä, jotka siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Helsingin Bussiliikenteen myymisen taustalla ovat yhtiön pitkäaikainen heikko tuloskehitys sekä vaikea kilpailutilanne ja markkinoiden muutos pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä.

Koiviston Auto -konserni ei tällä haavaa harjoita kaupunkiliikennettä pääkaupunkiseudulla, mutta Jyväskylän, Kuopion, Lahden ja Oulun kaupunkiliikenteessä se on suurin toimija.

Viime vuonna konsernin liikevaihto oli 110 miljoonaa euroa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot