Mainos
Mainos

Vanhala: Inflaatio saadaan kuriin

Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala uskoo inflaatiovauhdin taittuvan. Vanhala arvioi, että inflaatiokehityksen on tullut euroalueella jo lähelle huippuaan ja että kuluttajahinnat kääntyvät lähikuukausina laskuun.

Hän uskoo lääkkeiden inflaation alenemiseen löytyvän tulevasta öljyn hinnan laskusta ja euron kurssinoususta. Vanhala luottaa myös siihen, että työmarkkinoilla saavutetaan onnistunut, inflaatiota hillitsevä ja työllisyyttä tukeva ratkaisu.

Vanhala avasi tänään sijoittajien perinteisen kontaktitapahtuman Wanhassa Satamassa Helsingissä. Vanhala sanoi euroalueen viimeisen, syyskuussa mitatun 12 kuukauden 2,8 prosentin inflaatioluvun olevan korkeampi kuin keskuspankin tavoite. Hän arvioi kuitenkin, että se on tilapäinen ilmiö eikä estettävissä rahapoliittisin keinoin. Tarpeen vaatiessa Euroopan keskuspankki pyrkii painamaan inflaation alle kahden prosentin tavoitetason myös korkotasoa muuttamalla.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme