Mainos
Mainos

Vanhala: Markan vakaana pitäminen kannattaa

Suomen Pankki on tehnyt tukiostoja pitääkseen markan kurssin tiukasti kiinni vuodenvaihteessa voimaan astuvassa eurokurssissa toisiin eurovaluuttoihin nähden, sanoi Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala tänään Wienissä.

Tukiostoihin SP on käyttänyt noin vajaat kaksi miljardia markkaa. Vanhalan mukaan ostot on päätetty tehdä, jotta vältettäisiin vuodenvaihteeseen mentäessä markan kurssin turhat heilahtelut. -Kaikille olisi elämä helpompaa, jos ei kurssi turhanpäiten reagoisi maailman värinöihin, Vanhala perusteli. Hänen mielestään nyt ei voi edes puhua markan heikkenemisestä, koska kurssi on liikahtanut korkeintaan pennin kymmenysten verran. Emu-maiden keskuspankit ovat vapaita toimimaan markkinoilla pitääkseen valuuttakurssinsa vakaana, ja kunkin maan kunnianhimosta riippuu, kuinka tiukkaan keskuskurssia halutaan seurata, Vanhala sanoi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme