Mainos
Mainos

Vanhanen: Edessä on verojen nosto

Pääministeri Matti Vanhanen ennustaa kokonaisveroasteen nousua Suomessa. Vanhanen totesi tänään Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla, että edessä on verojen nosto, jotta laman velanmaksusta selvitään. Kokonaisveroasteen nostamisella ei kuitenkaan saa hänen mukaansa haitata talouskasvua.

Verotuksen suunnittelussa vaaditaan nyt hänen mukaansa tarkkuutta, jotta veronkorotukset eivät vaikuta talouden kehitykseen. Hän ei vielä halunnut eritellä, mitä veroja mahdollisesti aiotaan nostaa.

-Haluan vain luoda maapohjaa sille, että ihmiset hyväksyisivät kokonaisveroasteen nostamisen. Sitä tullaan tarvitsemaan.

Vielä parempi tapa hoitaa velanmaksu olisi Vanhasen mukaan pidentää työuria.

-Mihinkään mainittaviin leikkauksiin en sen sijaan usko. Yhteiskunta on jo vedetty niin tiukoille, että en ainakaan itse keksi perinteisiä leikkauskohteita, missä mainittavia summia olisi aikaansaatavissa, hän totesi.

(MTV3-STT)

Katso: "Kokonaisveroastetta pakko nostaa" (Kymmenen uutiset 24.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme