Mainos
Mainos

Vanhanen ja Ollila avasivat Nokian Intian-tehtaan

Jorma Ollila uskoo, että Intian matkapuhelinmarkkinoilla on odotettavissa voimakasta kasvua pitkälläkin aikavälillä.

Pääministeri Matti Vanhanen ja pääjohtaja Jorma Ollila ovat vihkineet Nokian uuden matkapuhelintehtaan käyttöön Chennaissa Intiassa. Laitos on Nokian kymmenes matkapuhelintehdas ja ensimmäinen laatuaan Intiassa.

Jorma Ollila uskoo, että Intian matkapuhelinmarkkinoilla on odotettavissa voimakasta kasvua pitkälläkin aikavälillä.

- Me uskomme, että Intia on myyntimäärillä mitattuna maailman toiseksi suurin mobiililaitemarkkina vuonna 2010, Ollila sanoi avajaispuheessaan.

Hänen mukaansa suurin haaste on se, että Intian ensimmäisen matkapuhelintehtaan tuotantokulttuuri täytyy luoda lähes nollapisteestä, koska maassa on perin vähän elektroniikka-alan osaamista. Intian vahvuus on pikemminkin ohjelmisto-osaamisessa.

Yli miljardin asukkaan Intiassa on tällä hetkellä noin 85 miljoonaa matkapuhelinta eli niiden levinneisyysaste jää noin kahdeksaan prosenttiin väestöstä. Yli 2000 henkeä työllistävän tehtaan rakentaminen maksaa Nokialle noin 125 miljoonaa euroa.

Pääministeri Vanhanen sanoi Nokian ennätysnopeasti nousseen tehtaan olevan hyvä esimerkki Suomen ja Intian välisestä yhteistyöstä ja globalisaatiosta, joka hyödyttää molempia osapuolia.

-Globaalisti menestyneet yhtiöt ovat terveempiä ja vahvempia ja voivat näin ollen kehittyä edelleen myös Suomessa. Näin globalisaatio voi edesauttaa myös Suomen sisäistä taloudellista kehitystä, Vanhanen arvioi puheenvuorossaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme