Mainos
Mainos

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat yhä nousussa

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat kallistuivat loka-joulukuussa pääkaupunkiseudulla 7,6 prosenttia ja muualla maassa kolmisen prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Tehtyjen asuntokauppojen määrä laski samaan aikaan kymmenkunta prosenttia. Tiedot ovat Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen hintatilastosta, joka perustuu kiinteistövälittäjien aineistoon.

Helsingissä asuntojen hinnat nousivat 7-10 prosenttia alueesta riippuen. Espoossa nousu oli kahdeksan prosenttia ja Vantaalla seitsemän prosenttia. Kuuden prosentin tienoilla hintojen nousu oli Tampereella, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Muissa suurissa kaupungeissa hinnat kohosivat vähemmän tai pysyivät liki ennallaan.

Hintojen ripeästä noususta huolimatta vanhat kerrostaloasunnot olivat kuitenkin yhä reaalisesti halvempia kuin kuin 1980-luvun hintojen nousun edellä, mutta kalliimpia kuin vuonna 1970.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme