Mainos
Mainos

Vapaavuori blogissa: Valtio voisi luopua monista omistuksistaan

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ehdottaa, että valtio voisi luopua monista omistuksistaan. Vapaavuori sanoo blogissaan, että ensimmäiseksi pitäisi yrityskohtaisesti arvioida, mikä on valtion intressi omistaa juuri sitä yhtiötä. 

– Oletan, että kaikkien yhtiöiden kohdalla perusteet eivät ainakaan enää ole täysin kestäviä. Kiihtyvässä tahdissa muuttuvassa maailmassa emme voi luottaa siihen, että joskus aikanaan järjestellyt ja perustellut omistukset pysyvät kriteereiltään tai tarpeiltaan ikuisesti muodossaan.   

Valtion omistajapolitiikka sinänsä on hänen mukaansa pääosin hyvin hoidettua, eikä isompiin liikkeisiin ole tarvetta.  

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) toivoi tiistaina Ylen haastattelussa valtiolle enemmän sananvaltaa sen omistamissa yrityksissä.  

Omistajaohjauksen mukaan valtiolla on omistuksessaan 63 yhtiötä. 

MTV Uutiset tavoitteli Vapaavuorta kommentoimaan blogikirjoitustaan. Avustajan mukaan Vapaavuori on ulkomailla eikä kommentoi aihetta enempää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot