Mainos
Mainos

Vapaavuori: Fennovoima-ratkaisu "näillä lumilla"

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) haluaa nopean ratkaisun Fennovoiman ydinvoimalahankkeen jatkokäsittelystä.

Jos uusi eduskuntakäsittely tarvitaan, se on Vapaavuoren mukaan tehtävä syksyn aikana, mielellään alkusyksystä. Se tarkoittaa, että juridinen arvio uuden eduskuntakäsittelyn tarpeellisuudesta on saatava hyvin pian, "näillä lumilla". Vapaavuori täsmensi tarkoittavansa Pohjois- eikä Etelä-Suomen lumitilannetta.

Aiemman periaatepäätöksen mukaan Fennovoiman rakentamislupaa on haettava viimeistään 1. heinäkuuta ensi vuonna.

Fennovoiman omistajien on määrä tällä viikolla ilmoittaa, pysyvätkö ne mukana hankkeessa.

Laitostoimittaja Rosatomin osuudeksi Fennovoimasta on sovittu 34 prosenttia, mutta Rosatomin pääjohtajan Sergei Kirijenkon mukaan yhtiöllä olisivat valmiudet kasvattaa sitä jopa 49 prosenttiin.

– Olisimme voineet rahoittaa Fennovoimasta jopa sata prosenttia, koska hanke on taloudellisesti erittäin hyvä, Kirijenko sanoi Helsingissä.

Enemmistöosuuden hankinta ei kuitenkaan ole mahdollista, koska päätösvallan on pysyttävä suomalaisen teollisuuden käsissä, hän sanoi. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot