Mainos
Mainos

Vapaavuori: Rahoitusneuvottelut käynnissä Talvivaarasta

 

 Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan Talvivaaran osavuosikatsaus osoittaa, että yhtiön taloudellinen tilanne erittäin vaikea. Talvivaaran oman arvion mukaan muun muassa yhtiön rahoitusasema on heikentynyt jopa ennakoitua huonommaksi.

– Yhtiö on kuluvan vuoden aikana osoittanut edistymistä ympäristöongelmiensa haltuun saamisessa olkoonkin, että haasteet ovat yhä merkittäviä. Myös yhtiön tuotantoprosessia on pystytty parantamaan. Yhtiön kassan koko vuoden kestänyt hupeneminen on kuitenkin johtanut tilanteeseen, jossa sen toiminnan jatkuvuus edellyttää Talvivaaran ilmoituksen mukaisesti erityistoimia, Vapaavuori toteaa tiedotteessaan.

Vapaavuori vahvistaa yhtiön ilmoituksen käynnissä olevista rahoitusneuvotteluista.

– Valtio on aktiivisesti osallistunut neuvotteluihin, joiden tavoitteena on löytää yhtiön toiminnan jatkumisen sekä ympäristöllisten riskien hallinnan turvaava rahoitus. Edellytyksenä on markkinaehtoinen ratkaisu, jossa yksityiset toimijat osallistuvat valtion kanssa yhtäläisellä tavalla rahoitusratkaisun toteuttamiseen. Kuten yhtiö itsekin toteaa, varmuutta tällaisen ratkaisun löytymisestä ei ole, Vapaavuori arvioi.

Vapaavuori toteaa, että koska Talvivaara on noteerattu pörssiyhtiö, valtio ei voi tätä yksityiskohtaisemmin kommentoida yhtiön tilaa, käynnissä olevia rahoitusneuvotteluja tai ylipäänsä valtion roolia yhtiön tulevaisuutta koskevissa kysymyksissä. 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot