Mainos
Mainos

Vapaavuori: Talvivaara-sopimukseen liittyy merkittäviä epävarmuuksia

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori pitää Talvivaara-sopimusta merkittävänä edistysaskeleena, mutta korostaa, että ehdolliseen sopimukseen ja järjestelyn loppuunsaattamiseen liittyy merkittäviä epävarmuuksia.

– Toteutuessaan Audleyn kanssa allekirjoitetut sopimukset mahdollistavat kaivostoiminnan kehittämisen kannalta riittävän rahoituksen ja uuden osaamisen hankkimisen Talvivaaraan. Ne ovat myös edellytyksiä kaivoksen pitkäjänteiselle, ympäristön kannalta kestävälle ja taloudellisesti kannattavalle liiketoiminnalle, ministeri Vapaavuori sanoo ministeriön tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Talvivaara Sotkamon liiketoiminnan ostaa brittiläinen yritysjärjestelyihin erikoistunut sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors. Valtion kokonaan omistama Terrafame on tehnyt investointisopimuksen Audleyn kanssa. Terrafame omistaisi 15 prosenttia uudesta Talvivaara-kaivosyhtiöstä.  

Järjestelyn osana valtion Terrafame jakaa kaivokseen liittyvät aiemmat ympäristövastuuriskit Audleyn ja Terrafamen kaupallisin perustein sopimien vastuunjakoperiaatteiden mukaisesti.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Valtion Terrafame ja Audley sijoittavat kaivoksen käynnistämiseen yhteensä yli 200 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot