Mainos

Vapo-kaupasta lisäselvityksiä

Kauppa- ja teollisuusministeriö ja Metsäliitto Osuuskunta tekivät viime vuoden marraskuussa esisopimuksen siitä, että valtio myy kolmanneksen omistamistaan Vapo Oy:n osakkeista Metsäliitolle 550 miljoonalla markalla.

EU:n komissio hyväksyi hankkeen jo alkuvuodesta, mutta siirsi yrityskeskittymän käsittelyn kilpailuvirastolle puupolttoaineen ja turpeen sekä näiden yhdistettyjen markkinoiden osalta. Kilpailuvirasto hyväksyi kaupan ehdollisena tämän vuoden maaliskuussa. Kilpailuviraston asettamien ehtojen toteuttaminen on kuitenkin osoittautunut ongelmalliseksi, ilmoittaa KTM.

Esisopimuksen toteuttamisen kilpailuoikeudellisia edellytyksiä selvitetään edelleen. Kilpailuviraston ehtoina oli, että Vapon on luovuttava puupolttoaineiden liiketoiminnasta ja Metsäliiton tytäryhtiön Biowatin on luovuttava osasta Metsäliiton- ja Vapon ulkopuolisia puupolttoainetoimituksia.

Kauppa- ja teollisuusministeriö ja Metsäliitto ovat tänään jättäneet kilpailuvirastolle täsmennetyn hakemuksen. Sen käsittelyn jälkeen KTM arvioi omalta osaltaan kilpailuviraston asettamien ehtojen taloudelliset kokonaisvaikutukset sekä valtion että yhtiön näkökulmasta.

- Vasta silloin voidaan asiasta tehdä lopulliset johtopäätökset, toteaa kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre.

Esisopimus on voimassa maaliskuun alkupuolelle asti.

- Selvää on, että asia saatetaan tässä aikataulussa ja kaikin puolin hyvässä järjestyksessä hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan arvioitavaksi heti, kun kilpailuvirasto on asiaan liittyvät kilpailuoikeudelliset näkökohdat ratkaissut, ministeri Mönkäre korostaa.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot