Mainos
Mainos

Vapon tulos heikkeni

Vapo-konsernin liikevaihto kasvoi, mutta tulos heikkeni edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihto oli lähes 2 miljardia markkaa ja liikevoitto 154 miljoonaa.

Edellisenä vuonna voittoa kertyi 226 miljoonaa. Konsernin sijoitetun pääoman tuotto pieneni vuodessa 13,7 prosentista 8,4 prosenttiin. Omavaraisuusaste oli nyt 57,7 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 67,3 prosenttia.
Konsernin toimitusjohtaja, vuorineuvos Esko Muhonen selittää tuloskehitystä energiaturpeen myynnin vähenemisellä ja energialiiketoiminnan kannattavuuden heikkenemisellä sähkön tuonnin ja tuetun puupolttoaineen käytön kasvun seurauksena.

Monialakonsernin kokonaistulosta heikensi myös sahatavaran heikko ja puuraaka-aineen korkea markkinahinta. Vapo Timber toimitti sahatavaraa yhtiön tiedotteen mukaan ennätysmäärän, mutta tulos jäi selvästi edellisvuodesta.

Toimitusten arvosta neljä viidennestä meni vientiin. Muhosen mukaan Kekkilä Oyj ylitti tavoitteensa ja jätteenkäsittelyyn erikoistunut Vapo Oy Biotech vahvisti asemiaan markkinoilla. Polttoainekaupan hiljentyessä Vapo haki kasvua energiantuotannosta. Se osti heinäkuussa Forssan Energia Oy:n. Lisäksi yhteistyritys Voimavasu Oy aloitti viime vuoden alussa.

Vapon Tuulivoima Oy:n Kuivaniemen tuulipuisto laajeni kolmella uudella 750 kilowatin tuulivoimalaitoksella. Sähkö- ja lämpöliiketoiminta kasvoi vuodessa 280 prosenttia. Vapo Oy jakaa viime vuodelta osinkoa 57 miljoonaa markkaa, mikä on 63,6 prosenttia konsernin tuloksesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme