Mainos
Mainos

Varma-Sampo: Pohjolan kohusta kärsii koko vakuutusala

Eläkeyhtiö Varma-Sammon toimitusjohtaja Paavo Pitkäsen mielestä Suomi-yhtiön ja Pohjolan ympärille kehkeytyneestä kohusta kärsii koko vakuutusalan uskottavuus.

Pitkäsen mielestä Suomessa on nyt sopiva määrä vakuutusyhtiöitä, mutta rakennesjärjestelyjä on silti odotettavissa lisää.

Varma-Sampo on Suomen suurin eläkeyhtiö, jolla on Suomen suurin sijoitussalkku. Sen suurin yksittäinen osakesijoitus on lähes neljänneksen siivu vakuutusyhtiö Sammosta. Potti sementoitiin eläkeyhtiön omistukseen vuosi sitten, kun ruotsalaisomistuksen rivakka kasvu alkoi pelottaa sampolaisia.

Sampo teki viime vuonna hyvän tuloksen, joka lihotti myös omistajansa tulosta. Toimitusjohtaja Paavo Pitkänen on Sampo sijoitukseen tyytyväinen. Pottia ei siis ainakaan tällä hetkellä ole tarkoitus myydä tai kytkeä alan fuusiopeleihin. Pelejä on odotettavissa lisää, vaikka vakuutusyhtiöitä onkin Pitkäsen mielestä Suomessa nyt sopiva määrä.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme