Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto ennustaa hikistä budjettiriihtä

Vasemmistoliitto uskoo, että valtiovarainministeriön budjettiesitys on johtamassa hankaliin kiistoihin hallituksen budjettiriihessä syyskuussa.

Oulussa kokoontuva puolueen eduskuntaryhmä luetteli keskiviikkona suuren määrän asioita, joiden toteutuminen on vaarassa.

Huolenaiheina ovat muun muassa työttömyysturvan, raideliikenteen ja nuorille kohdistettujen toimien määrärahat. Myös työllisyysmäärärahat uhkaavat vähentyä.

Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki muistutti, että hallituksen kärkitavoite on estää syrjäytymistä ja eriarvoistumista. Siksi esimerkiksi ministeriön esitys leikata nuorisotyöstä on kohtuuton.

Koska Oulussa oli alkamassa ilmakitaran MM-kisat kansanedustajien oli tarkoitus antaa alan näytöksiä torilla. Rohkeus kuitenkin katosi viime hetkellä. Arhinmäki perusteli omaa kieltäytymistään sillä, että hän ei halua olla huonompi kuin nuorempi veljensä. Hän jäisi lajissa toiseksi, koska veli on ilmakitaran Suomen mestari.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme