Mainos
Mainos

VATT torjuu kytkyt vuokrien ja asumistukien välillä – tuki ei valu vuokranantajille

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT torjuu yleistä käsitystä, jonka mukaan vuokrat olisivat korkeampia asunnoissa, joihin maksetaan korkeampaa asumistukea.

Tutkimusjohtaja Essi Eerolan ja erikoistutkija Teemu Lyytikäisen tutkimustulokset ovat ristiriidassa aiempien suomalaisten tutkimusten kanssa, joissa yhteys asumistukien ja vuokrien välillä arvioitiin voimakkaaksi.

Eerolan ja Lyytikäisen tulokset viittaavat siihen, että tietyille ryhmille kohdennettu avokätisempi tuki ei valu vuokranantajille vaan osuu tuensaajille. Kotitalouden saama asumistuki riippuu esimerkiksi tuloista ja perhekoosta.

Tutkimuksessa keskitytään suurissa kaupungeissa pienissä yksityisissä vuokra-asunnoissa asuviin tuensaajiin. Siinä käytettiin Kelan aineistoa, joka kattaa asumistuen saajat vuosilta 2008–2013.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot