Mainos
Mainos

Vattenfall luopuu Suomen sähköverkostaan

Ruotsalainen energiayhtiö Vattenfall myy Suomen sähkönjakelu- ja lämmöntuotantoyksikkönsä sijoitusyhtiö LNI Acquisitionille. Kauppahinta on yli puolitoista miljardia euroa.

Vattenfall jatkaa Suomessa sähkön myyntiä ja vesivoiman tuottamista.

LNI Acquisitionin taustalla on konsortio, johon kuuluvat infrastruktuuriin sijoittavat yhtiöt 3i Infrastructure, 3i Group, Goldman Sachs Infrasture Partners sekä eläkeyhtiö Ilmarinen. Ilmarisen osuus on 10 prosenttia.

Vattenfallin sähkönjakelu kattaa Suomessa noin sata kuntaa ja kaupunkia. Verkon pituus on yli 60 000 kilometriä. Asiakkaita on 40 0000.

Vattenfall on omistanut sähköverkkoja Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lämmöntuotantoa ja -jakelua on Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

– Nyt tehty kauppa on tärkeä askel Vattenfallin strategiassa keskittyä ydinmarkkinoihin Ruotsissa, Saksassa ja Alankomaissa, kertoo Vattenfallin toimitusjohtaja Öystein Löseth.

Vattenfallin liikevaihto Suomessa on noin 760 miljoonaa euroa. Sen markkinaosuus on 12 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme