Mainos
Mainos

Velkaisimmat seutukunnat selvitetty

Suomen kurjimmassa taloustilanteessa olevat seutukunnat ovat Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Kuntaliiton tekemän tutkimuksen mukaan Nivala-Haapajärvi, Siikalatva, Tunturi-Lappi, Itä-Lappi ja Kemi-Tornio ovat taloudeltaan heikoimmat seutukunnat.

Nivala-Haapajärvi ja Kemi-Tornio kuuluvat myös velkaisimpiin seutukuntiin asukasta kohti laskettuna. Velkaisin on kuitenkin ovat Raahe, jossa velkaa on yli 3400 euroa asukasta kohti.

Jos seutukuntiin sovellettaisiin kriisikuntamenettelyä, Tunturi-Lappi, Siikalatva ja Kemi-Tornio täyttäisivät kriteerit, Kuntaliitto arvioi.

Vähävelkaisimpia ovat Rauman, Länsi-Saimaan, Pielisen Karjalan ja Salon seudut, mutta kokonaisuutena parhaassa asemassa ovat suuret kaupunkiseudut.

Kuntaliiton tutkimuksessa täyteen kymppiin yltävät Helsingin, Salon, Tampereen, Kuopion, Seinäjoen, Vaasan ja Oulun seudut, joilla on vahva veropohja ja vuosikatteet kunnossa.

Vakaimmalla pohjalla ovat Tampereen ja Oulun seudut. Tampereen seudulla kaikki kunnat kykenivät viime vuonna kattamaan poistot vuosikatteillaan. Oulun seutua nosti vahva kaupunki.

Kuntaliiton tutkimuksesta kertoo Kuntalehti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme