Mainos
Mainos

Venäjä-asiantuntija: Naapurin talous ei vielä nousuun

Venäjän talous ei lähde vielä loppuvuonna nousuun, arvioi MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Venäjän talouden asiantuntija Pekka Sutela.

Tutkimuspäällikkö Sutela siirtymätalouden tutkimuslaitokselta uskoo, ettei Venäjän talous lähde samanlaiseen nousukiitoon, josta se on saanut viime vuosina nauttia.

- Tämä on erikoinen vuosi, sillä öljyn hinta ja myös hintaodotukset ovat maailman taloudessa nousseet. Samanaikaisesti Venäjän talouden supistuminen on kiihtynyt, ja kasvuodotukset ovat hidastuneet, analysoi Sutela.

- Selvästi Venäjällä tapahtuu muutakin kielteistä kuin öljyn hinnan lasku viimevuotiselta tasolta.

Sutela uskoo Venäjän talouden kuitenkin lähtevän pikku hiljaa nousuun.

- Uskoisin kasvun alkavan nimenomaan vientitulojen lisääntymisen myötä. Öljyllä, kaasulla ja metallilla on keskeinen rooli talouden nousussa, mutta viime vuosien kaltaiseen seitsemän prosentin vuosittaiseen kasvuun ei päästä, Sutela arvioi.

Pekka Sutela sanoo Venäjän olevan edelleen yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Lisäksi hän listaa kolmen tärkeimmän kauppakumppanin joukkoon myös Ruotsin ja Saksan.

(MTV3)

Katso tutkimuspäällikkö Pekka Sutelan haastattelu (Huomenta Suomi 11.9.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme