Mainos
Mainos

Venäjä ja Ukraina huolettavat suomalaisfirmoja

Tilanne Venäjällä ja Ukrainassa huolettaa sekä rakennuskonserni YIT:tä että elintarvikeyhtiö Atriaa.

YIT kertoo, että Ukrainan kriisin pitkittymisellä ja kärjistymisellä olisi todennäköisesti negatiivinen vaikutus yhtiön liiketoimintaan.  Konsernin voitto ennen veroja pieneni hieman vuoden takaiseen verrattuna. Yhtiö teki huhti-kesäkuussa 25,7 miljoonaa euroa voittoa, kun vuosi sitten luku oli 29,8 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevaihto kuitenkin kasvoi parikymmentä miljoonaa euroa 451,4 miljoonaan euroon.  

Voittonsa yli kaksinkertaistanut Atria arvioi kuitenkin koko vuoden liikevoittonsa, ilman kertaluonteisia eriä, olevan viime vuotta heikompi.  

Syynä on lihamarkkinatilanteen vaikeus sekä Suomessa että Venäjällä. Atrian mukaan sianlihan ylitarjonta ja kiristynyt kilpailu ovat laskeneet myyntihintoja koko EU:n alueella.  

Atrian Venäjän-tytäryhtiö oli huhti-kesäkuussa noin miljoona euroa tappiollinen. Myös liikevaihto pieneni.  

Venäjän EU-maille asettama sianlihan tuontikielto ja heikko ruplan kurssi ovat nostaneet lihan hintaa itänaapurissa vuoden alusta yli kolmanneksen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot