Mainos
Mainos

Venäjä lisää sähkönmyyntiä ulkomaille

Venäjä lisää sähkönmyyntiä ulkomaille, vaikka samaan aikaan maassa kärsitään monin paikoin toistuvista sähkökatkoista ja kylmyydestä. Presidentti Vladimir Putin onkin käskenyt hallitusta ryhtymään toimiin, jotta lämpöä riittäisi myös kotimaassa talven yli. Odotettavissa on kuitenkin ongelmia, sillä Venäjän sähköverkko on vanha ja rapistunut.

Syy katkoksiin on yleensä se, etteivät paikalliset viranomaiset ole maksaneet laskuja ajoissa tai rahat on tuhlattu muualle. Talot ovat huonokuntoisia, ja lisäksi suuri osa Venäjän koko sähkönjakeluverkosta on pahoin rapistunut.

Eniten ongelmia on Venäjän laajoilla maaseutualueilla kuten Uralilla tai Siperiassa. Myös moskovalaiset ovat kyllästyneet jatkuviin sähkökatkoksiin ja asuntojen kylmyyteen. Kommunistien järjestämässä mielenosoituksessa vaaditaan myös sitä, ettei hallitus nostaisi sähkön ja kaasun hintaa kuten se on suunnitellut.

Venäjän sähkömarkkinoiden on määrä avautua 2004. Sitä ennen pitäisi mm. purkaa kaasu- ja sähkömonopolit, yhdistää kymmenet alueelliset energiayhtiöt, luoda toimivat markkinat ja korjata sähkölinjat.

Jos uudistuksia ei tehdä, uhkaa koko maata lähivuosina entistä pahempi sähköpula.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme