Mainos
Mainos

Venäjä roskalainaluokkaan – Moody's ennustaa syvää taantumaa

Luottoluokittaja Moody's on pudottanut Venäjän luottoluokituksen roskalainaluokkaan eli tasolle Ba1.

Moody'sin mukaan Ukrainan kriisi, Venäjän ruplan heikentyminen ja öljyn hinnan lasku synkentävät Venäjän talousnäkymiä entisestään.  

Luottoluokittaja arvioi Venäjän joutuvan kuluvana vuonna syvään taantumaan, joka jatkuu myös ensi vuonna. Moody's pitääkin Venäjän näkymiä edelleen heikentyvinä ja voi pudottaa uudestaan luokitusta jo lähikuukausina. 

Moody's oli jo aiemmin painanut Venäjä-luokituksensa alimmalle tasolle ennen roskalainarajaa ja arvioinut Venäjän näkymät kielteisiksi. 

Suurista luottoluokittajista Standard & Poor's pudotti Venäjän roskalainaluokkaan jo viime kuussa. Monissa lainasopimuksissa on pykälä, jonka mukaan roskalainaluokitus kahdelta isolta luokittajalta pakottaa neuvottelemaan lainan ehtoja uusiksi

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot